Autor: 021.rs

Novi Sad
07.08.2019.
15:45 > 16:12
Pokrajinska vlada na današnjoj sednici izdvojila je 31 milion dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije za novi muzej u Novom Sadu - Muzej 20. veka.
  • Perica

    15.08.2019 13:44
    Babe i žabe
    Ne može neki kulturni centar da se brine o muzeju. Ne brine se KCNS o Muzeju Novog Sada, već su to dve odvojene ustanove. Muzej se zna kako se osniva i koje kadrove, tehniku i uslove treba da ima da bi bio osnovan. Za kulturne centre ti uslovi ne postoje tako precizno definisani. Kako će se niže kvalifikovana ustanova starati o ustanovi koja traži zadovoljavanje strožijih uslova nego onih koji su potrebni za kulturni centar? Da li ovi u Kulturnom centru uopšte znaju da treba da se staraju o muzeju? Kome to odoše 31.000.000 za kakvu dokumentaciju?
  • NS Centrum

    10.08.2019 22:41
    Za neupućene
    Počeci stripa na ovim prostorima nemaju nikakve veze sa Nemcima već sa Zmaj Jovom Jovanovićem i Urošem Predićem i srpskom štampom s kraja 19. veka.
  • Kobra

    10.08.2019 18:05
    Muzej i likovi kao Igor ne idu u istu recenicu.
    Ne zna se sta je debilnije u toj ideji.
    Novosadska muzicka i strip scena zasluzuju daleko vise neg da se polusvet brinu o njima.
    Ajde, radikali, od#ebite.
  • Svoj

    07.08.2019 19:43
    @N
    Odličan komentar! Zaista!
    Zapravo, Novi Sad je ponajmanje Vojvodina...
    Neke funkcije APV naravno da treba da su centralizovane i to je ok, ali u situaciji gde se NS razvija a ostatak koji je nekada lepo živeo - sada ni ne tavori već isto tako rapidno iseljava i osiromašuje, tu ima mesta za razmišljanje.
    Šta je sa Bezdanom, Sivcom, Gospođincima, Plandištem, Čokom, Čortanovcima, Vojkom?
    Šta je sa nama izvan NS?
  • /

    07.08.2019 17:40
    /
    hoce li u tom muzeju biti poceci stripa na ovom prostoru koji pripadaju nemcima
  • Utopija

    07.08.2019 16:51
    Studio M ostavite da bude ono sto jeste i sredite ga a imamo Muzej savremene umetnosti Vojvodine i u njega ulazite sta se pravite pametni, ko ce da izlaze u muzeju da nece nas poznati politicar pesnik da otvara izlozbe!?
  • Pinokio

    07.08.2019 15:46
    Kako to misli, da prvo rasturi pa onda da sačuva? Studio M je sam za sebe legenda, ne treba mu muzeej, a još manje muzej o kojem će se brinuti bivša KAPEZA, otpad za kadrove. Ni sada nije bolje.
  • Nena

    07.08.2019 13:48
    Strahota
    Od studija takve akustike prave muzej! Sramota!
  • opalim te g...m

    07.08.2019 13:20
    Muzej je mogao biti u onoj prelepoj zgradici koja je susena kod poste, Ono mesto sto sada ruzi Dodikara. Muzej je mogao da se napravio i od zgrade Autokopa. A moze i da se napravi od Ranzirne stanice koja propada. Ali tu je problem sto je to arhitektura koja bode oci, smeta nekima.
  • N

    07.08.2019 12:49
    Zivim u Novom Sadu i lepo mi je sto je sve tu. Ali, da li ste razmislili da neke stvari koje su vezane za Vojvodinu, smestite u neki drugi grad? Subotica, Zrenjanin, Pancevo, Vrsac, Kikinda, Sremska Mitrovica... Bilo bi super kad bi Muzej 20. veka Vojvodine bio u nekom od tih gradova. Pa bi mozda neko i mrdnuo d.pe i otisao da vidi da Vojvodina nije samo Novi Sad. To je decentralizacija, kojom se svi hvale, a niko ne radi na tome.
  • Miloš

    07.08.2019 12:34
    realan i dobronameran
    Budimo realni, bez ostrašćenosti i moramo priznati da je Igor gradski čovek i da radi dosta na očuvanju kulturne baštine. Ovo je velika stvar i velika je stvar sačuvati istoriju. Setimo se pre par godina kako je Zelenović pričao koliko je vredne građe propalo u arhivi kinematografije i RTS-a, kako su sasvim slučajno nalazili neke snimke, da se preko njih presnimavalo nešto novije, da su stajli u lošim uslovima i propali... Nadam se da će kultni Studio M zaista imati veću ulogu, da će biti centar nekih zbivanja, da će biti više raznih sadržaja. Žao mi je što Novi Sad nema više nekih događaja, ali ne nekih dosadnih ili usiljenih, već zaista nekih prilagođenih današnjem životu, gde bi ljudi imali prilike da provedu neko vreme i zadovolje i taj aspekt potreba. Podržavam ovaj potez.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna